La Laguna

Te koop Grond Costa Del Sol La Laguna € 9.800.000,-

Ref.nr: RSOR2317589
Prijs: € 9.800.000,-

1-7980e48d732b6fc85c14b43b94d2aa54.jpg

Te koop Grond Costa Del Sol La Laguna € 9.800.000,-

Slaapkamers6
Badkamers6
Woonoppervlak1295m²
Zwembadja
Tuinja
Parkerennee
Ligging: Eerstelijns strand
Zonorientatie: Noordwest
Huidige Staat: Goed
Zwembad: Privé
Uitzicht: Zee
Categorie: Aan zee
Ref.nr: RSOR2317589
Prijs: € 9.800.000,-

Meer informatie ›››
Te koop Grond Costa Del Sol La Laguna € 9.800.000,-

LEASE-BACK 300.000 EURO / JAAR.

PLAATS
De Finca is geplaatst in Tenerife, op de Canarische Eilanden, behorend bij Spanje.
Het vulkanische eiland, gelegen in het midden van de Atlantische Oceaan, heeft een subtropisch klimaat. De orografie en de invloed van de passaatwinden zorgen voor verschillende microklimaten, wat resulteert in een rijk landschap en een rijke biodiversiteit. Dit maakt het eiland een van de meest bezochte plaatsen door Europeanen, vooral in de winter.
De stad Valle de Guerra, gelegen ten noorden van Tenerife, behoort tot de gemeente La Laguna en ligt op slechts 8 km van de internationale luchthaven Los Rodeos, een van de twee die het eiland heeft.
Met een totale oppervlakte van 438.077 m2 en directe toegang tot de kuststrook, kan het pand worden verdeeld in twee hoofdpercelen:
La Finca ligt op slechts 10 minuten van het dorp Valle de Guerra en op 20 minuten van de stad San Cristobal de La Laguna, uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO.
De gemiddelde jaarlijkse temperatuur varieert van minimaal 12º C tot maximaal 26º C (53 tot 79 Fahrenheit), met een regenval van 350 mm/jaar, waardoor het een perfecte plek is voor de teelt van tropisch fruit, wijnstokken, groenten en sierplanten en bomen.
Je eigen unieke paradijs wacht op je in La Finca.
HUIDIGE GEWASCIJFERS
Deze gronden waren van oudsher bestemd voor de bananenteelt. Hoewel de bananenproductie nog steeds de overhand heeft, zijn er tegenwoordig andere soorten fruit geïntroduceerd, zoals papaja's, mango's, lychees, avocado's, sinaasappels, watermeloenen, verschillende groenten en een verscheidenheid aan sierplanten.
ZELFSTANDIGHEID
Als u geïnteresseerd bent in het verwerven van La Finca, moet u weten dat het alles heeft wat het nodig heeft, alle infrastructuur en middelen die nodig zijn om alle landbouwactiviteiten op een zelfvoorzienende manier uit te voeren.
Vijf vijvers geven zo'n watervoorziening dat volledige irrigatiecapaciteit mogelijk is:
Vijver nr. 1 nr. 2 nr. 3 nr. 4 nr. 5
Capaciteit (m3) 10.560,00 3.360,00 1.800,00 2.592,00 1.368,00
Geavanceerd volledig geautomatiseerd irrigatiesysteem, met twee onafhankelijke druppelende irrigatiekoppen, één voor bananen en de andere voor de rest van de teelt. Het systeem bespaart echt water en kunstmest, omdat het in staat is om meststoffen in het irrigatienetwerk te injecteren. Het regelt ook de pH en geleidbaarheid.
Capaciteit voor recycling van organisch afval, met een enorme impact op besparingen op kunstmest, afvalbeheer en verbetering van de kwaliteit van de productie.
De productie van bananen en papaja's is momenteel in het bezit van het internationale kwaliteitscertificaat Global GAP, uitgereikt door de European Food Distribution.
Bovendien is de MPS-standaard vastgelegd in het hele bedrijf Catesa Foods SL. Een in heel Europa erkende norm in de sierteeltsector, gericht op ecologische duurzaamheid en optimale sociale omstandigheden.
GEBRUIK ALTERNATIEVEN
Dankzij de eeuwige lente, de uitstekende lucht- en zeeverbindingen van het eiland en het uitgebreide hotel- en vrijetijdsaanbod, kwamen in 2013 meer dan 5 miljoen mensen uit Europa naar Tenerife.
Tussen januari en augustus 2014 ontving Tenerife bijna een miljoen meer bezoekers dan in dezelfde periode van 2013. Deze constante toestroom van bezoekers maakt de potentiële markt en winstgevendheid van een plaats als La Finca eindeloos.
Vanwege de bevoorrechte locatie, de bestaande infrastructuur en de enorme productiecapaciteit, kan het pand worden aangepast aan elk project waar u ooit van droomde: een botanisch of agrarisch park, een rust-, revalidatie- of wellnesscentrum, enz.
Of, als u liever uw fantasie de vrije loop laat, kunt u er een golfbaan, een internationaal restauratiecentrum of een hoogwaardig sportcentrum van maken.
HOOFD HUIS
Midden op het landgoed, omringd door exotische vegetatie, vinden we het hoofdgebouw. Gebouwd in onmiskenbare Canarische stijl, heeft het een oppervlakte van 267,18 m² verdeeld over vier slaapkamers, 3 badkamers, woonkamer, eetkamer, keuken en serviceruimte.
Buiten vormen het zwembad en de tuin met zijn buitengewone uitzichten een authentiek kunstwerk van de natuur dat het landschap van het dagelijks leven uiterst eenvoudig maakt.

VOORMAN'S HUIS
Dicht bij het hoofdhuis, met een oppervlakte van 108 m2, heeft 2 slaapkamers, keuken, badkamer, woonkamer en garage, het biedt mogelijkheden als gastenverblijf, restaurant of kantoorcentrum.

HUIS VAN LLARENA
In het bovenste deel van het land vindt u dit historische gebouw, genoemd naar de familie die het heeft gebouwd en erin heeft gewoond. Ondanks dat het momenteel verlaten is, heeft het nog steeds zijn muren intact, waardoor een toekomstige reconstructie levensvatbaar is.
Het uitzicht op de Atlantische Oceaan, de onafhankelijke toegang vanuit de rest van de staat en de oppervlakte van 220 m2 openen een wereld van alternatieven voor het mogelijke gebruik van dit huis als villa, amusementsgebouw of horeca.

EVENEMENTENRUIMTE EN BBQ-GEBIED
Naast het hoofdgebouw vinden we een hal van 110 m2 met een kleine keuken, toilet, veranda en buitenbarbecue in een prachtige tuin, ontworpen voor feesten en andere evenementen.

EETKAMER EN KANTOREN
La Finca bestaat uit meer dan 30 hectare landbouwgrond. Het zou onmogelijk zijn om het land met succes te exploiteren zonder een administratief centrum en een plaats voor het grote aantal arbeiders om op te ruimen en uit te rusten. Hiervoor is er een gebouw van 685 m2 ingericht met kantoren, eetzaal en kleedkamers.

KASSEN
Om de juiste temperatuur te bereiken en de groei van de sier- en tropische fruitplanten zoals bananen en papaja's te bevorderen, zijn er verschillende kassen met een oppervlakte van 88.850 m2, waarvan 60.121 m2 nieuw is aangelegd.
Alle planten en bomen onder deze structuren worden onderworpen aan de strengste ongediertebestrijding om ze te beschermen tegen biologische agentia.

BOTANISCHE TUIN
Wat ook opvalt aan La Finca, is de prachtige botanische tuin. Naast het hoofdgebouw en met een totale oppervlakte van 1.600 m2, worden meer dan 30 verschillende soorten palmbomen, cycaden en zaminaceae tentoongesteld, die in de afgelopen eeuw vanuit verschillende locaties van de planeet zijn meegebracht.
Het betreden van deze kleine oase betekent niet alleen in contact zijn met de natuur, maar er deel van uitmaken.


KOSTEN EN STANDPUNTEN
La Finca ligt aan zee. Vanaf de top van de kliffen laten veel natuurlijke balkons het oog genieten van het uitzicht op de Teide en de Atlantische Oceaan en een pad leidt rechtstreeks naar de kust langs een bos van cardones, tarajales en tabaibas.
Door de jaren heen heeft de erosie van de zee vele natuurlijke poelen gevormd die perfect zijn voor een aangename duik.

Alternatieven

Disclaimer | Links
Casadelmar maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x